dilluns, 30 d’abril del 2012

PUNT DE VOLUNTARIAT DE PREMIÀ DE DALT

El punt de voluntariat sorgeix a partir d’un procés de diàleg amb les entitats del poble i que busca respondre a les seves necessitats i demandes actuals, alhora que vol donar resposta a tots aquells ciutadans i ciutadanes que han  transmès la necessitat d’oferir el seu temps per participar en projectes de voluntariat.


Partim del convenciment que el treball lliure i solidari que molts ciutadans i entitats realitzen en benefici de la comunitat és un element d’inclusió i de cohesió social de primer ordre i un indicador de la salut democràtica del nostra poble. 

Des de les Regidories de Participació Ciutadana i Desenvolupament  i Cooperació pretenem consolidar aquest espai com a referent en la promoció del voluntariat i  com a nexe d’ unió entre entitats i voluntaris.

Creiem que ara és el moment de fer un pas més enllà, un salt qualitatiu per convertir l’acció voluntària i l’associacionisme en una clara aposta de futur de Premià de Dalt que ens ajudi a fer front als reptes que tenim per endavant.

Els objectius del Punt de Voluntariat de Premià de Dalt són:

- Coordinar i sumar esforços entre les entitats i l’ajuntament de Premià de Dalt en la promoció del voluntariat

- Donar visibilitat i reconeixement social a l’acció voluntària feta per les entitats com a expressió de ciutadania activa

- Reforçar i potenciar la feina feta des del servei municipal del Punt del Voluntariat

- Aportar instruments i recursos formatius per millorar els coneixements i aptituds dels voluntaris i les seves entitats

- Ampliar el nombre de voluntaris i obrir-lo a nous perfils.